O le a le malamalama mata-mata ?

O le lamepa e ta'ua o le puipuiga o mata o le faia lea o moli masani maualalo i moli maualuga. I le tulaga masani, e emo faafia afe po o le fia sefulu afe o taimi i le sekone. I le taimi nei, o le saoasaoa o le emo e sili atu nai lo le saoasaoa o le tali a le mata o le tagata. Mo suʻesuʻega umi ma ofisa i lalo o lenei ituaiga o moli, o le a lagona e tagata o latou mata e sili atu le mafanafana ma faigofie ona puipuia o latou mata. O le mea e taʻua o le stroboscopic o le faagasologa o le suiga o le malamalama mai le susulu i le pogisa ona sosoo ai lea ma le pogisa i le susulu, o lona uiga, o le suiga o le taimi nei. O moli masani o le puipuiga o mata e masani ona vaevaeina i ni ituaiga e lima: O moli muamua o le puipuiga o mata maualuga o moli puipuia mata masani. E fa'aogaina le palasi maualuga e fa'ateleina ai le emo mai le 50 taimi i le sekone, e pei o le tulaga masani, i le 100 taimi i le sekone, lea e fa'aluaina ai le tele o le fa'asologa. E mafai e le mata o le tagata ona iloa le suiga i totonu o le 30Hz, ma o le suiga o le malamalama i le 100 taimi i le sekone e matua le vaaia e le mata o le tagata, lea e ausia ai le faamoemoega o le puipuiga o mata. I le taimi lava e tasi e iai sona puipuiga i mata. Ona o mata o le tagata, e maʻeʻe ai tamaiti pe a malosi le malamalama; a vaivai le malamalama, e fa'ateteleina pupil. O le mea lea, o mata o tagata e faitau pe faitau saʻo i moli masani o le a vaivai pe a mavae se taimi umi. Ina ia ausia le faamoemoega o le puipuiga o mata. Ae o le eletise eletise o moli masani masani o le a faʻateleina foi, o lona uiga, o le eletise eletise o lamepa maualuga e sili atu nai lo lamepa masani ma moli faʻafefe, ma e ono mafua ai foi se isi ituaiga o faʻaleagaina. E manaʻomia e tagata uma le faʻalogo pe a faʻatau moli puipui mata.

O le lamepa fa'aeletoroni lona lua e puipuia ai mata e fa'aogaina ai fo'i polo fa'aeletonika maualuga. O se fa'afouga fo'i o le ituaiga muamua o lamepa puipui mata. O le mamanu e amanaʻia ai le aʻafiaga o le malamalama o le malamalama i mata o le tagata ma faʻaopoopoina se faamama. E mafai ona faʻaleleia lelei le malamalama manaʻomia ma faʻaitiitia le malamalama le manaʻomia.

O le faʻavevela eletise lona tolu lamepa puipui mata O lenei lamepa puipui mata e faʻaaogaina le mataupu faavae o le faʻavevelaina faifaipea e ala i le uaea faʻavevela o se moli moli masani. O le mamanu e faʻaaogaina ai se filament ma se malosi vevela tele e faʻaauau ai le tuʻuina atu o le vevela ma faʻamalamalama, ausia le faʻamoemoe o le puipuiga o mata. O le tele o nei lamepa puipui mata e lua ona uili, muamua ki le mea e maualalo e faʻavevela ai le filament, ona ki lea o le maualuga, ma faʻaoga masani. Aua o le taimi muamua e ki ai le moli, o le filament e le vevela tele, o le a fai si tele o le taimi nei, o le filament e faigofie ona mu, ma e le umi le ola o le matauila. A e filifilia lenei ituaiga moli puipui mata,e mafai ona e vaʻai faʻapitoa:A uma ona ki le moli, e moli lemu le moli, o lona uiga, e tele le vevela; e moli pe a ki, ma e itiiti le malosi o le vevela.

O le moli faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi mo le puipuiga o mata O lenei ituaiga moli puipui mata o le moli faʻafuaseʻi masani. Na te faʻaaogaina maa e teu ai, lea e masani ona faʻaaogaina mo moli faʻafuaseʻi. O le lamepa e puupuu le ola, maualalo le malamalama lelei, ma isi faaletonu. O lea la ua fa'aoga foi ia tekonolosi i le lamepa o le kesi puipui mata, o le isi taimi e teuina i totonu o le maa, ona fa'amalamalamaina lea. Ona o le le mautu o le gaosiga o loʻo i ai nei ma le le tumau o le teuina o le mana o lenei ituaiga o moli puipui mata, o le a maua ai le emo ma le faʻavevela, lea e le talafeagai mo le faʻaogaina maualuga o le siosiomaga. E le fautuaina e fa'aoga pe a iai le eletise.

Le lamepa puipui mata lima DC. O le lamepa puipui mata DC e fa'aaoga ai le DC ballast e fa'aliliu muamua ai le mana AC i le mana DC fa'atasi ai ma se voluma mautu ma le taimi nei. Pe a faʻaaogaina le mana DC e faʻamalamalamaina ai le moli, o le a le emo le moli pe a oʻo i luga, ma e moni lava e leai se emo, Ma o le moli e faʻaosoina i le taimi o le faʻaaogaina e faʻaauau pea ma tutusa le malamalama e pei o le malamalama masani, matua susulu, ae le faʻafefe. i mea uma, matua vaivai, lea e matua faʻamama ai mata. ; Ona o le faʻaaogaina o tekonolosi DC, e leai se fesuiaiga, aʻo aloese mai le faʻavelaina o le electromagnetic ma le electromagnetic pollution e mafua mai i le faʻafefe maualuga o le ballast eletise eletise. Ae o le mea sili ona le lelei o lenei ituaiga o le faiga e faigata ma maualuga le tau. O le malamalama lona ono o LED e puipuia mata


Taimi meli: Iul-09-2021